RobotWise lanceert op CES: bekroond gamified learning met robots

RobotWise wil door spelen en leren met behulp van echte robots de 'skills gap' op scholen en arbeidsmarkt aanpakken.

Persbericht – 21 december 2022 – RobotWise wil door spelen en leren met behulp van echte robots de ‘skills gap’ op scholen en arbeidsmarkt aanpakken.
RobotWise, een ontwikkelaar van interactieve, gamified les- en trainingsprogramma’s die gebruik maken van sociale educatieve robots, kondigt vandaag plannen aan om hun sociale robots en programma’s te presenteren op CES 2023 in Las Vegas.  De pers kan tijdens CES 2023 voor het eerst kennismaken met RobotWise in het Nederland Paviljoen in het Eureka Park in de Venetian Expo (stand 62100). Bekijk hier een korte video van RobotWise robots in actie.

RobotWise is gericht op studenten, docenten en zakelijke professionals, en is gemaakt om hen te helpen verborgen talenten te ontdekken, samen te werken, nieuwe vaardigheden te leren, zelfreflectie en persoonlijke groei na te streven. De interactieve, gamified lessen en trainingsprogramma’s van RobotWise zijn gestructureerd om op zichzelf staande, interactieve modules te zijn of geïntegreerd te worden in de eigen programma’s van een organisatie. RobotWise programma’s zijn succesvol ingezet bij meer dan 100 scholen en 50 bedrijven in heel Nederland, waaronder de Rabobank, Tembo Group, Visma Connect en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Skills gap

Volgens een wereldwijde enquête van McKinsey van april 2021 over herscholing is het duidelijk dat het dringend noodzakelijk is de skills gap aan te pakken – en in alle sectoren is dat belangrijker dan ooit. De meeste respondenten zeggen dat het opbouwen van vaardigheden (meer dan het aannemen, contracteren of herplaatsen van werknemers) de beste manier is om de skills gap te dichten. De resultaten wijzen ook op een verschuiving in de belangrijkste te ontwikkelen vaardigheden, die meestal van sociale en emotionele aard zijn, zoals empathie, leiderschap en aanpassingsvermogen. Dit zijn slechts enkele van de vaardigheden die zijn geïntegreerd in de les- en trainingsprogramma’s van RobotWise.

“Wij geloven dat het onderwijssysteem en persoonlijke ontwikkeling in lijn moeten zijn met de snel veranderende maatschappij en digitale transformatie”, aldus Tamar Neter, oprichter en CEO van RobotWise. “Door te leren door te spelen en sociale robots te programmeren laten we volwassenen zich weer kind voelen en stellen we jong en oud in staat om authentiek gedrag te tonen en hun verborgen talenten te ontdekken. Nieuwe dingen proberen staat centraal bij succes in het leven. Je moet fouten durven maken met een glimlach. Dat is de beste manier om vaardigheden te blijven ontwikkelen.”

Hoe RobotWise werkt

RobotWise helpt kinderen en volwassenen persoonlijke talenten en interpersoonlijke relaties te ontwikkelen, door een verbinding te creëren tussen technische en zachte vaardigheden via games waarbij deelnemers worden aangemoedigd om samen te werken om robots te helpen taken te volbrengen. In de games worden veel verschillende vaardigheden gebruikt, waaronder creativiteit, probleemoplossend vermogen en computationeel denken.

Aanpassingsvermogen is cruciaal voor groei en het gebruik van sociale robots kan dit doel eenvoudig en tastbaar maken. De ontdekking van iemands aanpassingsvermogen op een speelse manier zorgt ervoor dat deelnemers meer inzicht krijgen in hun kwaliteiten, uitdagingen, motivaties en zorgen. Teams krijgen opdrachten voor de robots en krijgen direct feedback over hun vorderingen. Door robots te programmeren, leren gebruikers experimenteren, werken ze met elkaar samen en laten ze hun creativiteit de vrije loop om oplossingen te bedenken.


- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.