Zo vind jij de perfecte babynaam online

babynaam

Een babynaam uitzoeken kan een hele opgave zijn. Zomaar tegen de juiste naam aanlopen in de supermarkt of op je werk kan, maar die kans is natuurlijk klein. Waarschijnlijk wil je ook nog rekening houden met alle namen die je al kent, bijvoorbeeld uit de klas van je kind, oude klasgenootjes van vroeger en vrienden/familie.
Gelukkig kun je het jezelf een stuk makkelijker maken door online op zoek te gaan naar de perfecte babynaam.

Zo vind jij de perfecte babynaam online

Met deze tips kun je heel gericht zoeken naar babynamen die passen bij jouw wensen en eisen.

Geslacht

Op de website babynamen.nl kun je zoeken op geslacht. Je kunt ook kiezen voor unisex namen, als je niet perse een echte jongens- of meidennaam zoekt. In de huidige tijd kiezen steeds meer ouders bewust voor een unisex naam, aangezien deze genderneutraal is. Populaire genderneutrale, unisex namen zijn bijvoorbeeld Jip en Bobby. Namen die altijd perfect passen dus!

Waar komt de naam vandaan?

Voor veel ouders kan de afkomst van de naam ook een rol spelen bij de keuze. Misschien willen jullie wel heel graag een Friese babynaam, een Afrikaanse naam of een Spaanse naam. Het maakt de keuze voor een naam een stuk gemakkelijker als je helder hebt welke afkomst de naam moet hebben, want zo verklein je het aantal namen enorm.

De beginletter

Wil je de naam van de baby met een specifieke beginletter laten beginnen? Op babynamen.nl kun je gemakkelijk filteren op de beginletter van de naam.

De laatste letter

Bij vele babynamen hoor je vaak dat ze eindigen op een bepaalde klant of letter. Het kan zijn dat je de volgende babynaam hier ook weer op af wil stemmen, en dan is zoeken naar de juiste naam best een uitdaging! Of…toch niet? Op babynamen.nl kun je namelijk niet alleen op beginletter zoeken, maar ook op de laatste letter! Echt ideaal voor alle ouders die graag de naam laten eindigen op een bepaalde klank.

Aantal letters

Ook op het aantal letters kun je filteren. Super handig als jij van korte namen houdt. Zo filter je mooi al die lange namen weg en houd je alleen maar interessante namen over. En helemaal ideaal: als je nu ook nog een begin- of eindletter weet, kun je deze twee filters combineren en zo wordt de selectie nog kleiner. Die perfecte babynaam komt nu wel heel dichtbij!

Betekenis van de naam

Check wanneer je je ideale naam gevonden hebt altijd even de betekenis van de naam. Om te beginnen in het Engels. Dus zoek gewoon letterlijk de naam even op Google op, om te checken of de naam in het Engels geen vreemd of vervelend woord betekent.
Mocht je er daarnaast belang aan hechten, kun je ook de betekenis van de naam zelf opzoeken. Misschien vind je Keira een hele mooie naam, maar vind je het jammer dat de betekenis van deze naam ‘zwart’ is.

Populaire naam

Misschien wil je er alles aan doen om te voorkomen dat er een kind in de klas zit met dezelfde naam. Nu heb je natuurlijk nooit een garantie, maar de kans dat je dochter Emma bij een tweede Emma in de klas komt, is natuurlijk wel aanwezig. Emma is niet voor niets de populairste meisjesnaam op het moment.

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.