Digitaal educatief speelgoed voor kinderen

Educatief speelgoed is er in ontzettend veel vormen en maten, maar wist je dat er ook digitaal educatief speelgoed is? Lees maar mee!

Veel ouders willen graag educatief speelgoed voor hun kind kopen, zodat je kind tijdens het spelen ook leert. Educatief speelgoed is er in ontzettend veel vormen en maten, maar wist je dat er ook digitaal educatief speelgoed is? In dit artikel bespreken we er een aantal!

Digitaal educatief speelgoed voor kinderen

Digitaal educatief speelgoed is speelgoed waar kinderen digitaal mee spelen, maar dat daarnaast ook leerzaam is.

kindertablet

Het meest voor de hand liggende digitale educatieve speelgoed is natuurlijk een kindertablet. Want behalve dat je kind YouTube filmpjes op een tablet kan kijken, is er natuurlijk veel meer op een tablet te beleven. Het is wel een verstandige keuze om te gaan voor een kindertablet, omdat deze speciale instellingen hebben en vaak ook nog een extra stootrand zodat hij beschermd is tegen vallen. Op Speelgoedadviseur.nl vind je een overzicht van de beste kindertablets, dus kijk daar zeker even als je nog aan het uitzoeken bent welke tablet je wil kopen voor je kind.

Jij als ouder kiest welke apps je op de tablet wil installeren en geloof me, er zijn onwijs veel educatieve apps voor kinderen. Op Go-or-No-Go.nl vind je per leeftijd (van 1 t/m 10 jaar) de leukste apps voor kinderen, dus dat is zeker een aanrader om even te kijken als je nog op zoek bent naar educatieve en leuke apps.

Osmo

Osmo speel je op een iPad of iPhone, dus je hebt hier wel een tablet bij nodig. Osmo is een van de mooiste voorbeelden van digitaal educatief speelgoed. Osmo combineert namelijk digitaal spelen met echt spelen. Door het plaatsen van een speciaal Osmo spiegeltje kan jouw tablet registeren wat jij met de speciale speelstukken/blokken/stenen/etc neerlegt. Met Osmo kan je kind leren, tellen, schrijven en logisch nadenken. Zo heb je de Pizza Co set waarmee je kind geld leert tellen en met de tangram figuren ontwikkelt je kind zijn ruimtelijk inzicht.
Ook is er bijvoorbeeld een speciale set waarbij je leert tekenen en vervolgens wordt je tekening in de Osmo app opgenomen en komt je eigen tekening tot leven. Osmo staat garant voor veel speelplezier op een mooie educatieve wijze.

VTech

Vtech is een kinderspeelgoed merk dat veel aandacht besteedt aan het educatieve element. Denk voor de kleinste kinderen aan ‘mijn eerste 100 woordjes’ of het magische liedjesboek. Een mooi voorbeeld van digitaal educatief speelgoed is de digitale wereldbol van VTech. Dit is een interactieve wereldbol die meer dan 5 uur aan videomateriaal van de BBC bevat. Je leert landen, vlaggen, hoofdsteden, talen en valuta kennen, maar ook welke dieren waar leven en welke bijzondere bezienswaardigheden er zijn. Maar liefst 3000 weetjes zitten er in de wereldbol verstapt, samen met 200 vragen en 600 video’s!

Ook de smartwatch van VTech is een goed voorbeeld van digitaal speelgoed met een educatief element. Denk aan het leren kloklezen (de tijd kan hardop uitgesproken worden) en spelletjes zoals boter, kaas en eieren om een paar stappen vooruit te leren denken.

TipToi

Een ander mooi voorbeeld is TipToi, die leerzaam speelgoed maken voor kinderen. Met de digitale pen en allerlei verschillende themaboeken kun je alles leren over jouw favoriete onderwerp. Denk aan woordjes leren voor jonge kinderen tot de wereld ontdekken in de atlas voor oudere kinderen. De pen vertelt informatie over de onderwerpen en laat de speler quizjes en spelletjes doen.

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.