De leukste Xbox One games voor kinderen onder de 12 jaar

Welke games zijn geschikt voor kinderen onder de 12 jaar? Een aantal populaire Xbox one games voor onder de 12 jaar lees je in deze blog.  

Een gameconsole is in veel huishoudens niet meer weg te denken. Echt erg is dit helemaal niet want door onderzoek is het bewezen dat het juist bijdraagt op diverse vlakken aan de ontwikkeling van een kind.

Xbox One geschikt voor kinderen?

Bekende games voor op de Xbox One zijn Assasins Creed, Halo en Call of Duty. Maar dit zijn geen spellen die geschikt zijn voor onder de 12 jaar. Gelukkig zijn er wél genoeg andere leuke games te vinden voor deze leeftijdscategorie. De meeste spellen zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar juist ook om met het hele gezin te spelen. Een aantal populaire Xbox spellen voor onder de 12 jaar vind je in deze blog.  

Plants versus Zombies (Neighborville en andere versies)

In Plants vs. Zombies gaan planten en zombies weer samen het gevecht aan. De Zombies hebben Neighborville overgenomen en de planten proberen het gebied weer terug te veroveren. Ondertussen zijn er kleine missies die je kan voldoen om punten te sparen waardoor je allerlei gekke en unieke outfits kan verzamelen voor de verschillende karakters. Deze missies leren je ook om je weg te vinden in het spel en wie weet vind je ineens één van de gouden kabouters die verstopt zitten. Hou je meer van een spel met een verhaallijn, kies dan het team van de zombies. Betreed het vrij verkenbare gebied voor de zombies en zoek Zeebaarstiaan eens op in het Zombaas Hoofdkwartier. Het spel kan heel goed alleen gespeeld worden of samen met maximaal drie vrienden.  

Just Dance

Just Dance, een game die bijna niet meer uit de woonkamer weg te denken is. Een game die juist leuk is om met het hele gezin te spelen. De titel zegt het eigenlijk al; zoek een liedje uit, ga staan en dansen maar! Dat is bij sommige nummers makkelijker gezegd dan gedaan. Er zitten pittige choreografieën tussen. Gelukkig is er ook een Kidsmodus welke speciaal gemaakt is voor de jongste spelers en ze kunnen digitale stickers verdienen als extra motivatie.  

Lees hier onze review van Just Dance 2021

Minecraft

Minecraft is echt het spel voor kinderen die een grote fantasie hebben en houden van creatief bezig zijn. Alles wat je zou willen bouwen met blokken is te bouwen in de Creative modus. Ze leren diverse grondstoffen kennen, gebruiken en kunnen hun eigen wereld aankleden met onder andere water, lava, diverse dieren en planten. Naast een compleet eigen wereld creëren is het ook mogelijk om je avontuur te beginnen in de Survival modus. Waar je moet zien te overleven, door zelf op zoek te gaan naar voedsel en je je moet verdedigen tegen de vijand in de nacht.  

Rocket League

Wanneer je houdt van voetbal en auto’s dan is dit het spel wat je zeker moet spelen. In Rocket League is het namelijk de bedoeling dat je met jouw favoriete auto gaat voetballen. Je kan meedoen aan verschillende toernooien, uitdagingen voltooien en items sparen waardoor je de auto in de garage kan aanpassen zoals jij hem wilt. Speel alleen, met familie of vrienden in diverse modi. En heb je even geen zin in een potje voetbal, kies dan voor een potje ijshockey, basketbal of Rumble. 

Slime Rancher

Zijn je kinderen gek op slijm maar word je zelf gek van de troep die het achterlaat dan is deze game misschien een beter alternatief. In Slime Rancher woon je op een boerderij en is het doel om Slimes met je Vacpack op te zuigen en mee te nemen naar je boerderij. Verzamel allerlei soorten Slimes, voed ze op en verzorg ze. De Slimes leggen dan op hun beurt Plorts welke je weer kan verhandelen voor geld. Verbouw gewassen, kweek Chickadoos en verken de uitgestrekte wereld. Want er is genoeg te ontdekken.
Elke dag zijn er diverse missies waar je bonusbeloningen mee kan verdienen. Deze kan je gebruiken om je ranch mee uit te breiden of om je Vacpack te upgraden.  

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 3 reacties

 1. Hoi!

  Zijn er ook speciale consoles voor kinderen voor zover jullie weten?

  1. Linda - Digitaal Opvoeden

   Hi,
   De Nintendo Switch is ideaal voor jonge kinderen wat ons betreft!

  2. De x box is hier ook ideaal voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.