Smartwatch voor een tiener: een goed idee?

De opkomst van de smartwatch is enorm. Waar we in 2020 her en der al mensen met een smartwatch zagen, zie ik nu meer mensen die er wel een hebben dan niet. In deze blog lees je meer over wat een smartwatch is en hoe je hem gebruikt.

De opkomst van de smartwatch is enorm. Waar we in 2020 her en der al mensen met een smartwatch zagen, zie ik nu meer mensen die er wel een hebben dan niet. In deze blog lees je meer over wat een smartwatch is en of een smartwatch voor een tiener een goed idee is.

Wat is een smartwatch?

Als je het letterlijk vertaald zijn smartwatches ‘slimme horloges’. Simpel gezegd een horloge die meer aangeeft dan alleen de tijd en datum.
Een smartwatch heeft een aantal functies die je ook terug ziet op een smartphone of tablet. Je kunt er vaak ook apps op downloaden om de smartwatch zo nog completer te maken.
Een smartwatch heeft normaal gesproken minimaal een stappenteller en een hartslagmeter. Dit wordt op de betere smartwatches dus vaak uitgebreid met allerlei apps, waardoor je bijvoorbeeld je WhatsApp kunt koppelen, je e-mail en je agenda kunt koppelen, muziek af kunt spelen en nog veel meer.

Tieners en een smartwatch?

Veel tieners worden heel enthousiast van een smartwatch. Logisch natuurlijk, want veel tieners zitten graag bovenop hun telefoon. Als ze hun appjes dan ook gewoon binnen zien komen én kunnen beantwoorden op hun smartwatch, wordt het nog laagdrempeliger. Daarnaast is een smartwatch natuurlijk veel hipper om te hebben dan een gewone horloge. Toch schuilt er wel een gevaar in het dragen van een smartwatch door tieners. Denk bijvoorbeeld aan de middelbare scholen die de leerlingen verplichten om hun telefoon in hun rugzak te houden. Doordat zij hun berichten binnenkrijgen op hun smartwatch, kunnen ze die alsnog lezen en dat is dus een bron van afleiding.
Op alle smartwatches zit overigens wel een mute functie of vliegtuigmodus. Op deze manier worden alle meldingen geblokkeerd en word je dus niet afgeleid.

Shoppen maar!

Als je van plan bent om een smartwatch te kopen, zul je zien dat het aanbod enorm is. Kijk maar eens op de site van deze online juwelier: er zijn er zoveel te koop! Zoek vooral goed uit welke smartwatch bij je past. Welke elementen vind je belangrijk? Wil je bijvoorbeeld dat je ook kunt bellen met je smartwatch? Dat kan namelijk lang niet met alle smartwatches. Of wellicht vind je het belangrijk dat je een alarm op de smartwatch kunt aanzetten, bijvoorbeeld als je wil dat je tiener op een bepaalde tijd thuis is en hij of zij de tijd niet vaak in de gaten heeft.

Ook het uiterlijk van de smartwatch is belangrijk. Er zijn smartwatches in veel verschillende soorten en maten. Mocht je de smartwatch voor een tiener willen kopen, let dan op de lengte van het polsbandje: het zou jammer zijn als de smartwatch te groot is natuurlijk.

Zodra je eruit bent welke specs er op de smartwatch moeten zitten en hoe hij er ongeveer uit moet zien, is je selectie als het goed is al een stuk kleiner en kun je op deze manier dus de perfecte smartwatch shoppen.

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.