De voor- en nadelen van het werken met een school laptop

De voor- en nadelen van het werken met een school laptop

Niet elke ouder is er blij mee dat hun kind tegenwoordig zelf een laptop moet aanschaffen voor school. De kosten lopen vaak hoog op en ze zijn vaak bang dat er niet zoveel voordelen zitten aan een laptop waarbij hun kinderen de hele dag op het internet kunnen struinen. Wanneer jullie benieuwd zijn naar alle voor- en nadelen van het aanschaffen van een laptop voor school moeten jullie zeker dit artikel verder lezen. Wij zijn benieuwd wat jullie van deze voor- en nadelen vinden…

Voordelen van een school laptop

Laten we eerst beginnen met alle positieve punten. Wanneer je kind een laptop voor school moet aanschaffen zijn er een hoop voordelen die hierbij komen kijken. Zo hoeft je kind niet meer na te denken over het meenemen van boeken, schriften of verschillende opdrachten. Alle boeken kunnen ze gemakkelijk digitaal vinden en daarnaast hebben ze altijd toegang tot bijvoorbeeld hun groepsopdrachten omdat er vaak in een drive wordt gewerkt. Wanneer een andere klasgenoot een dagje ziek is, kan jouw kind toch verder met het maken van de groepsopdracht. Een ander voordeel is dat leerlingen continu toegang hebben tot het internet. Dit betekent dat ze verschillende bronnen bij elkaar kunnen zoeken in plaats van alles te beperken tot één boek.

Nadelen van een school laptop

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen verbonden wanneer je kind op school met werken met een laptop. Zo zijn leerlingen wel altijd afhankelijk van het internet. Wanneer de WiFi het een keertje op school niet doet, kunnen de leerlingen niet meer online werken. Daarnaast is de grote vraag: hoelang gaat een laptop eigenlijk mee? Ouders moeten vaak zelf investeren in een school laptop voor hun kinderen, waardoor ze natuurlijk wel verwachten dat ‘ie de hele schoolperiode meegaat. Op onder andere Studenten Wegwijzer vinden jullie verschillende soorten tips over het aanschaffen van een school laptop. De laptop wordt natuurlijk elke dag weer meegenomen naar huis, waardoor de kans groter is dat die sneller stuk gaat dan wanneer je thuis alleen maar je laptop gebruikt aan een bureau. En dan hebben we het nog niet gehad over het grootste nadeel… Het gebruiken van een school laptop kan heel fijn en makkelijk zijn maar daarentegen zorgt het ook vaak voor veel concentratieproblemen en afleiding. Je kind is sneller in staat om eventjes een paar grappige filmpjes te bekijken die ze doorgestuurd hebben gekregen terwijl ze eigenlijk aan hun eigen opdrachten moeten werken. Wanneer ze ervoor kiezen om te gaan leren is het dus een beter idee om de laptop eventjes aan de kant te zetten.

Kortom, het werken met een laptop op school heeft zowel voor- als nadelen die jullie samen goed met jullie kind moeten bespreken. Daarnaast wordt het wel steeds normaler dat er op school zelfstandig wordt gewerkt met een laptop of computer waardoor het wel een goed idee is om dit natuurlijk te overwegen.

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.