Leestip: Gouden Paarden boekenreeks (eBook of audioboek)

Heb jij een echt paardenmeisje thuis? Dan heb ik een hele mooie tip voor je. Ik wil je graag kennis laten maken met de boekenreeks Gouden Paarden.
Deze prachtige serie kun je kopen als audioboek of eBook en ik vertel je er in deze blog graag alles over!

Gouden Paarden

De serie Gouden Paarden zijn jeugdboeken en geschikt voor kinderen en tieners van ongeveer 9 tot en met 16 jaar.
De Gouden Paarden staan erom bekend dat het verhaal verteld wordt vanuit het paard. Ieder eBook of audioboek heeft een ontroerend verhaal van een ander paard. In de verhalen staat vaak de lange weg van het paard centraal in de zoektocht naar het perfecte baasje.
De Gouden Paarden boeken kun je lezen op je Kobo eReader (te koop vanaf € 99,99), via Kobo Plus of luister ze op de gratis Kobo app.

De schrijfster

De schrijfster van de Gouden Paarden reeks is Christine Linneweever. Christine heeft altijd een grote passie voor paarden gehad. Ze heeft op haar 18e een opleiding gevolgd voor paardrij-instructeur. Door een ongeluk kon ze helaas haar opleiding niet afronden en moest ze hard vechten om te kunnen blijven paardrijden.
Momenteel heeft ze zelf vier paarden waar ze met liefde voor zorgt.

De Gouden Paarden reeks is een serie boeken voor de echte paardenliefhebbers. In deze blog lees je alles over deze prachtige paardenboeken!

De 6 Gouden Paarden boeken

De Gouden Paarden serie bestaat uit zes boeken. Dat zijn:

Boek 1: Aurea de wilde pony
Boek 2: De zoektocht van Pico
Boek 3: Maisa de dappee arabier
Boek 4: De ontsnapping van Rafal
Boek 5: De droom van Fabio
Boek 6: De redding van Roan

De boeken zijn zoals gezegd te lezen als eBook of te luisteren als audioboek. Per boek tel je ongeveer 3 tot 4 uur leestijd of ongeveer 6 uur als je naar een audioboek luistert.

eBooks

Als je je kind vanuit een eBook op de tablet of eReader laat lezen, is het verstandig om het licht van het scherm laag te zetten. Dat is met name belangrijk als je kind graag ’s avonds voor het slapen gaan in bed leest.
De voorkeur gaat uit naar een eReader, omdat eReaders vaak een blauwfilter hebben. Dit zorgt ervoor dat een licht een stuk rustiger is voor je ogen. Daarnaast is het voordeel van een eReader dat er geen andere app-meldingen voorbij komen die je kind af kunnen leiden, zoals bij een normale tablet met spellenapps vaak wel het geval is.

Er zijn ook nog een aantal voordelen te noemen aan de Kobo eReader: zo kun je teksten highlighten: dit is bijvoorbeeld handig als je een spreekbeurt of boekenbeurt over het boek wil maken.
Daarnaast heeft de Kobo eReader in ingebouwd woordenboek, zodat je kind een woord dat ze niet kent direct op kan zoeken en uitleg hierover krijgt.
Tot slot kun je het formaat van de tekst wijzigen, zodat je niet van die kleine lettertjes op het scherm hoeft te lezen als je kind dat niet fijn vindt.

Audioboeken

Audioboeken zijn eigenlijk ideaal voor kinderen die graag naar verhalen luisteren, maar zelf minder concentratie hebben om te lezen. Je kind kan lekker op de bank of in bed kruipen, oortjes in of koptelefoon op en relaxen maar.
Je kind kan de leessnelheid zelf instellen, dus als je kind het fijn vindt dat er rustiger voorgelezen wordt, dan is dat geen probleem.
Een klein nadeel is wel dat je even terug moet zoeken waar je gebleven bent als je in bent ligt en uiteindelijk in slaap valt terwijl het boek nog voorgelezen wordt. Maar gelukkig is ook daar een oplossing voor: je kunt een slaaptimer zetten die ervoor zorgt dat je weet waar je gebleven bent.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de prachtige eBooks en audiobooks van de Gouden Paarden reeks? Je vindt ze op de website van Kobo, waar je gratis 30 dagen een abonnement kunt proberen en de boeken tijdens deze periode gratis kunt lezen.
De boeken zijn uiteraard ook los te koop: het audioboek kost € 12,99 en het eBook kost € 9,99. Voor meer over een Kobo Plus abonnement kun je op de website terecht.

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.