Wat is Fall Guys en is Fall Guys geschikt voor een 8-jarige?

fall guys 8 jarige

Misschien heb je er al eens van gehoord: Fall Guys. Deze game is begin augustus 2020 gelanceerd en nog geen drie weken later is het spel al uitgegroeid tot een enorme hype. Met ruim 2 miljoen downloads binnen een week tijd en een grote groep gamers en YouTubers die het spel volop aan het spelen zijn, kun je er bijna niet omheen. Maar wat is Fall Guys voor een spel en is Fall Guys geschikt voor een 8-jarige?

GamesGames

Wat is Fall Guys voor een game?

Fall Guys: Ultimate Knockout is een spel dat gespeeld kan worden op de PlayStation 4 en of een Windows pc. Fall Guys is vanaf 4 augustus 2020 te downloaden. De eerste week ontplofte de downloadcijfers direct en stond het spel op nummer 1 van de meest populaire games. De cijfers lopen enorm hard op, op dit moment heeft het spel maar liefst 15 miljoen downloads. Benieuwd hoeveel spelers er zijn nu jij dit leest? Bekijk dat hier: aantal spelers Fall Guys.

Wat is Fall Guys en is Fall Guys geschikt voor een 8-jarige?

Fall Guys is een Battle Royal game. Je speelt dit spel online tegen andere spelers. Iedere level begint met 60 spelers en het doel van het spel is om jezelf te kwalificeren voor de volgende ronde. In totaal zijn er vier rondes en uiteindelijk is er dus na de vierde ronde een winnaar.
Misschien moet je bij het woord Battle Royal denken aan Fortnite, en dus aan een spel met vechten en geweld, maar niets is minder waar. Fall Guys is een ultiem vrolijk en kleurrijk spelletje zonder geweld!

Wat is de bedoeling bij Fall Guys

De speluitleg van Fall Guys is als volgt: Je klikt op spelen en vervolgens word je ingedeeld in een groep van 60 personen. Vervolgend kiest het spel automatisch zelf een level die jullie gaan spelen.
Iedereen staat klaar voor de start-lijn en er wordt afgeteld van 3 naar 0. En dan is het tijd om te starten met de race! Je rent (of beter gezegd: waggelt) met je kleurrijke Fall Guy over het parcours. Er zijn veel verschillende parcoursen maar één ding hebben ze gemeen: er is heel veel kleur. Qua parcoursen moet je denken aan een soort Wipe Out banen. Zo is er een parcours waar je de juiste deuren door moet lopen (sommige deuren zijn dus nep en gaan niet open) en bij een andere level moet je proberen om via draaischijven zo snel mogelijk aan de overkant te komen.

fall guys kinder spel

Behalve levels waar je tegen de andere 59 Gall Guys speelt, zijn er ook levels waar je in teamverband speelt. Je neemt het dan met een klein groepje Fall Guys op tegen twee andere Fall Guys groepen. Het team met de minste punten valt in deze ronde af.

Je kunt met je speelfiguurtje lopen (waggelen), springen, duiken en andere spelers vastpakken en een klein stukje wegwerpen. Op die manier kun je elkaar dus een beetje dwars zitten of een mooie eindduik maken over de finishlijn.

Best wel lastig!

Het klinkt allemaal redelijk simpel, maar vergis je niet: Fall Guys is een behoorlijk lastig spel. Er zitten inmiddels al veel ervaren spelers en aan dit spel merk je dan ook: oefening baart kunst. De eerste keren vallen we continu in de eerste ronde af, maar na een aantal potjes bereiken we soms de tweede level. Een enkele keer komen we tot de derde level, maar de laatste finale hebben we tot op heden helaas nog nooit gehaald ;-). Wel kun je naar de andere spelers blijven kijken wanneer je bent afgevallen, zodat je toch kunt zien hoe de finale eruit ziet en wie er wint.

Voor kinderen kan het spel, behalve heel grappig en leuk, ook best frustrerend zijn. Het zijn geen gemakkelijke levels en de levels duren heel kort, oftewel: je bent heel vaak af. En tegen je verlies kunnen is natuurlijk nog wel eens een dingetje.

Wat is Fall Guys en is Fall Guys geschikt voor een 8-jarige?

Beloningen

Gelukkig krijg je bijna altijd punten voor de levels die je speelt. Dit krijg je in de vorm van Kudos en Crowns. Hiermee kun je beloningen kiezen waarmee je je eigen Fall Guy figuurtje kunt pimpen.
Let op: je kunt deze Kudos en Crowns ook kopen met echt geld. Zorg er dus voor dat er niet zomaar in-game betalingen op je PlayStation gedaan kunnen worden. Via de instellingen van je PlayStation kun je een wachtwoord zetten op betalingen ( [Instellingen] > [Accountbeheer] > [Accountgegevens] > [Portemonnee] > [Aankoopinstellingen])

Let op: Fall Guys speel je met een PlayStation Plus account

Wat belangrijk is om te weten, is dat je Fall Guys op de PlayStation alleen kunt spelen als je ook een PlayStation Plus account hebt. Veel mensen hebben niet in de gaten dat het niet alleen een kwestie is van het spel betalen (kost trouwens € 19,99) en downloaden, maar je moet er dus ook een online PlayStation abonnement bij nemen. Een PlayStation Plus account kun je vanaf 1 maand afsluiten, maar er zijn ook jaarabonnementen waarbij je omgerekend zo’n € 5,- per maand betaalt.

Het heeft dus ook geen zin om Fall Guys te downloaden en één maand een Plus abonnement te nemen, met het idee dat je het dan vanaf dat moment altijd kan spelen. Het spel is alleen speelbaar wanneer je een PlayStation Plus abonnement hebt.

fall guys kind 6 jaar

PlayStation Plus account met meerdere gebruikers

Ik heb uitgezocht hoe het zit met het aanschaffen van een PlayStation Plus account, wanneer je op de PlayStation meerdere gebruikers hebt aangemeld. De kans is bijvoorbeeld groot dat jouw kinderen of je partner of jij zelf een eigen account hebben. Misschien vroeg je je net als ik af of je voor iedere PlayStation gebruiker een PlayStation Plus account aan moet schaffen. Het antwoord is nee, dat hoeft niet. Máár, er is wel iets voor nodig om het PlayStation Plus account werkend te krijgen op alle gebruikersaccounts.
Zet op één gebruiker het Plus account aan. Vervolgens ga je naar de instellingen van deze gebruiker, ga je naar Accountbeheer en daar kies je ‘activeren als primaire PS4’.
Vervolgens ga je naar alle andere gebruikers op deze PlayStation 4 ook naar deze instelling, maar zorg je ervoor dat je kiest voor: ‘deactiveren als primaire PS4’.
Wanneer je dit voor alle gebruikers hebt gedaan, kunnen alle gebruikers spelen met het PlayStation Plus account. In het geval van Fall Guys wordt het spel dus ook voor alle gebruikers beschikbaar om via het eigen account te spelen.

Is Full Guys geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder?

Fall Guys kent geen geweld, het heeft niets met schieten te maken en alles ziet er vrolijk uit. Je hoeft je als ouder dus geen zorgen te maken over dit spel: het is prima geschikt voor kinderen.
Dit zie je ook terug in de leeftijdsclassificatie van Fall Guys: PEGI-classificatie is vanaf 3 jaar. 
Het enige waar je over na moet denken is de moeilijkheidsgraad van het spel. Een 4-jarige zal namelijk prima dit spel kunnen spelen en het grappig eruit vinden zien, maar een level halen wordt wellicht erg lastig en dan kan het spel al snel frustrerend worden.

Samen met je vrienden Fall Guys spelen

Vraag je je af of je Fall Guys samen met vrienden online kunt spelen? Goed nieuws: dat kan! Als je beide een PlayStation account hebt en jullie hebben elkaar als vriend toegevoegd op PlayStation, dan kun je in Fall Guys je vriend uitnodigen om samen te spelen. Als de ander je uitnodiging accepteert, kom je bij elkaar in het startscherm. Je komt dan dus samen iedere keer in een level en je kunt ook met elkaar praten als je een microfoon hebt.

Puntje van aandacht: Fall Guys chats

Let op: in Fall Guys kunnen spelers een vriendschapsverzoek krijgen via het spel. Spreek met je kind af wat hij hiermee doet als hij deze krijgt van onbekende spelers. Je kunt een verzoek uiteraard altijd weigeren.

Misschien heb je er al eens van gehoord: Fall Guys. Maar wat is dit voor een Battle Royal spel en is Fall Guys geschikt voor een 8-jarige?

Lees ook: Is Brawl Stars geschikt voor jonge kinderen?

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 3 reacties

  1. […] nu? Toch maar het MEGA populaire Fall Guys cadeau doen aan je […]

  2. […] Onder de gamers is er zeer duidelijk een nieuwe hype ontstaan in augustus 2020: Fall Guys! Dit onwijs populaire spel is op 4 augustus 2020 uitgekomen en heeft in drie weken tijd ruim 15 miljoen downloads. Lees hier alles over Fall Guys! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.