Woensdag starten de Lockdown Games!

Woensdag starten de Lockdown Games!

Gezinnen nemen het tegen elkaar op om coronaverveling te verdrijven, met de Lockdown Games!

Nu de scholen gesloten zijn en veel kinderen thuis moeten blijven, dreigt verveling toe te slaan. Daarom organiseert Das Box, ontwikkelaar van stadsspelen, de Lockdown Games! Een fotospel om thuis te spelen tegen andere gezinnen. Kinderen kunnen vanaf nu op woensdag en zondag tussen 14:00 uur en 16:00 uur plezier beleven met opdrachten en raadsels die speciaal werden aangepast aan quarantaine-tijden en perfect thuis uit te voeren zijn.

Hoe werkt het?

Elke woensdag- en zondagochtend zullen op de website van het bedrijf een spelcode en een reeks opdrachten voor die dag te vinden zijn. Het spel verloopt via een messenger chatbot en is volledig gratis en zelfstandig te spelen. Per opdracht worden punten uitgereikt, zo ontstaat een rangschikking tussen de deelnemers en wordt uiteindelijk ook een winnaar gekozen.

“Wij wilden ook ons steentje bijdragen in deze moeilijke tijden. Nu buiten spelen niet meer mag, brengen wij het spel gewoon naar binnen!”, vertelt zaakvoerder Kristof Van den Branden.

De Lockdown Games worden gratis georganiseerd zolang de corona-maatregelen van kracht zijn. Wie wil meedoen kan nu al surfen naar dasbox.nl/doemee.

Dus…hoe zit het nou?

Maak een team met je broers of zussen (indien mogelijk, maar papa of mama kan natuurlijk ook!) en voer de opdrachten uit die onze spelbegeleider Super Sam je geeft. Deze opdrachten kan je uitvoeren binnen of buiten in je tuin.
Neem een foto van de opdracht en stuur de foto naar Super Sam via Facebook Messenger. Sam zal je punten geven voor elke opdracht.

Je speelt tegen andere kinderen die ook thuis zitten en die ook hun foto’s naar Super Sam sturen. Bij de opdrachten zitten leuke doe-dingen en een aantal raadsels. Jij kiest welke opdracht je wil uitvoeren. Wie na 2 uur spel de meeste punten heeft verzameld, wint het spel!

Hoe kan je meespelen?

Vorm een groepje van 2 of 3 spelers. Ben je met meer: deel de groep dan op in meerdere teams van 2 of 3 spelers.

We spelen elke woensdag en zondag in de namiddag (twee uur ’s middags). Je kan GRATIS meespelen.

Om 16 uur maken we de 2 winnaars van het spel bekend: dat is het team met de meeste punten, maar ook het team dat de leukste foto heeft opgestuurd naar Super Sam. Je speelt mee wanneer je wilt, op woensdag of zondag.

Als je wilt meespelen, ga dan naar Facebook Messenger. Zoek naar supersamdasbox in Messenger of tik m.me/supersamdasbox in de browser van je telefoon. Stuur een berichtje naar Super Sam, bijvoorbeeld ‘Hallo’ en Sam zal je vragen naar de spelcode.

Keer woensdag terug naar deze pagina, want dan verschijnt hier de spelcode waarmee je kan spelen. En om 14 uur start de game!

Dinsdag verschijnen ook de handleiding en de spelregels op deze pagina. Tot woensdag!

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 1 reactie

  1. […] 60% van de ouders van de jongeren geeft aan dat hun kind er baat bij had om via videogames te communiceren met vrienden tijdens de Corona Lockdown. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.