De populairste game apps van 2019 – Jaaroverzicht

De populairste game apps van 2019 - Jaaroverzicht

Apple heeft onlangs een lijst gepubliceerd van de populairste apps van 2019. Daarnaast hebben ze óók een lijst van de populairste game apps van 2019 gepubliceerd. Welke gratis game apps werden in 2019 wereldwijd het meeste gedownload? Dat is deze lijst met apps:

De populairste game apps van 2019

 1. Mario Kart Tour
 2. Color Bump 3D
 3. Aquapark.io
 4. Call of Duty: Mobile
 5. BitLife: Life Simulator
 6. Polysphere – art of puzzle
 7. Wordscapes
 8. Fortnite
 9. Roller Splat!
 10. AMAZE!

De top 3 populairste game apps van 2019

Mario Kart Tour

Mario Kart Tour komt vanuit het niets binnengevlogen op nummer 1. Een goede zet dus van Nintendo om deze mateloos populaire Nintendo game om te zetten naar een app! Waar Fortnite vorig jaar nog op nummer 1 stond, staat deze app inmiddels op nummer 8. De maker van Fortnite zal daar overigens niet echt van wakker liggen, want de game is nog altijd onwijs populair. Het spel wordt dagelijks nog door miljoenen mensen gespeeld. Met name door de vele updates en verbeteringen die toegepast worden in deze game, blijft het aantrekkelijk en vernieuwend om te spelen.

Color Bump 3D

Op het eerste oog ziet Color Bump 3D er erg simpel uit en snap ik niet zo goed waarom dit spel zo enorm populair is. De bedoeling van het spel is dat je met jouw gekleurde balletje een parcours aflegt. Je mag alleen objecten aanraken die in dezelfde kleur zijn als jouw balletje. Raak je een andere kleur aan, moet je de level opnieuw proberen. Na een paar levels merk ik wel dat de levels steeds lastiger worden en kan dit spel inderdaad net zo verslavend werken als een Candy Crush, dat een paar jaar geleden de wereld veroverde.

Aquapark.io

Ook op nummer 3 een redelijk simpele game die lastiger wordt hoe verder je komt. Jouw figuurtje zit samen met een aantal anderen in een waterglijbaan. Je doel is simpel: eerste worden. Om eerste te worden kun je anderen proberen van de waterbaan te duwen: dat levert jou ook weer punten op. Het lijkt erop dat je dit spel online speelt tegen tegenstanders, aangezien alle figuurtjes een naam + vlaggetje van het land hebben.

De overige populaire spellen apps in de top 10 zijn met name puzzelgames.
Leuk om eens samen met je kind te kijken welke apps hij of zij leuk zou vinden om te spelen!

Verbaasd

Wat me wel verbaasd, is dat Brawl Stars niet in dit overzicht staat. Deze game wordt door onwijs veel mensen gespeeld! Ik kan me dus niet voorstellen dat Brawl Stars in 2020 geen plekje in de top 10 heeft veroverd.

Apple heeft onlangs een lijst van de populairste game apps van 2019 gepubliceerd. Welke gratis game apps waren in 2019 het populairste? Je leest het hier!


Mario Kart Tour foto via Shutterstock
Lees ook: Roblox: gevaarlijk of niet?

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 3 reacties

 1. […] ook:De populairste apps én game apps in […]

 2. […] het hebt over het bouwen van een spel. Maar dit is niet waar het allemaal begint met spellen zoals Fortnite. Ik vertel je graag meer over […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.