De populairste apps van 2019 – Jaaroverzicht

De populairste apps van 2019 - Jaaroverzicht

Een kleine terugkijk naar 2019, want ik vertel je graag welke apps in 2019 het populairste waren. Het gaat om een lijst die Apple gepubliceerd heeft. De lijst van populairste apps van 2019 bestaat uit 10 gratis apps die wereldwijd het vaakst gedownload zijn in 2019.

De populairste apps van 2019

 1. YouTube
 2. Instagram
 3. Snapchat
 4. TikTok
 5. Messenger (FB)
 6. Gmail
 7. Netflix
 8. Facebook
 9. Google Maps
 10. Amazon

YouTube op 1

Met stip op nummer 1 staat al twee jaar YouTube. YouTube is een enorm populair platform. Als ouder is de kans groot dat je dat wel herkent. Kinderen vanaf ongeveer twee jaar kijken al naar YouTube filmpjes (YouTube kids), bij tieners is YouTube mateloos populair en ook vele volwassenen kijken wekelijks wel een filmpje op YouTube. Al is het maar om te kijken naar een bepaalde tutorial of uitleg.

Social media apps

Op de tweede, derde en vierde plek staan social media apps. Verrassend is nieuwkomer TikTok, die vorig jaar nog niet in de top 10 te vinden was. TikTok is het oude Musical.ly en tieners zijn er gek op! Ik begrijp dat zeker wel: TikTok zit vol met grappige en leuke korte filmpjes en zelf een filmpje maken is super simpel. Met wat oefening maak je zelfs echt toffe filmpjes met special effects. Ook vele BN-ers en bekende sterren uit het buitenland vind je op TikTok.
Instagram en Snapchat zijn ook nog altijd mateloos populair. Alle drie deze apps zijn op zich prima voor gebruik bij tieners, maar wel met de juiste begeleiding en uitleg van de ouders.

Nadert het einde voor Facebook?

We zien Facebook langzaam achteruit gaan op de top 10 lijst. Mijn tieners hebben ook echt geen interesse in Facebook. Ik denk dat met name volwassenen nog op Facebook zitten. De kans dat Facebook dus de komende jaren steeds minder populair wordt, is vrijwel zeker.

Ook bij Instagram (waar Facebook eigenaar van is) is het de vraag of het ingehaald gaat worden door andere populaire apps zoals Snapchat en TikTok, maar Instagram blijft zich wel ontwikkelen met als doel om dit te voorkomen. De toevoeging van InstaStories is zeker een grote toevoeging geweest, want dit zorgt ervoor dat de app voor kinderen en tieners leuk blijft om te gebruiken.

Ik ben benieuwd hoe de lijst er over een jaar uit ziet! Mijn voorspelling van de top 3:

 1. YouTube
 2. Snapchat
 3. TikTok

Wat is jouw voorspelling? Deel hem hieronder in de reacties!

populairste apps 2019

Lees ook: De populairste game apps van 2019


TikTok foto via Shutterstock

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 5 reacties

 1. […] menig huiskamer is de gameconsole niet meer weg te denken. Ook Netflix en Youtube met de bekende tekenfilmpjes zien de meeste ouders elke dag wel voorbij komen. Maar waar komen deze […]

 2. […] challenge draait om het uitvoeren van opdrachten. Je wordt via een berichtje (via met name Snapchat, Instagram of TikTok) gevraagd om mee te doen aan een challenge. In het begin lijkt het spannend en […]

 3. […] over ‘De wraak van de Ninja’, een animatiefilm met verschillende stemacteurs bekend van TikTok en […]

 4. […] heeft onlangs een lijst gepubliceerd van de populairste apps van 2019. Daarnaast hebben ze óók een lijst van de populairste game apps van 2019 gepubliceerd. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.