5 Nintendo Switch games voor de hele familie

5 Nintendo Switch Games voor de hele familie

Als ouder is het goed om je ook te verdiepen in de interesses van je kind. Behalve dat het goed is om eens te kijken wat je kind nu toch allemaal uitvoert in zo’n game, is het ook nog eens heel erg leuk om dit samen met je kind te doen. Zo bouw je ook weer samen aan jullie relatie. Welke games het leukste zijn om met de hele familie op de Nintendo Switch te doen, lees je hier.

Super Mario Maker 2

In deze game ga je zelf Super Mario levels bouwen! Je kunt alle items inzetten die je normaal gesproken tegenkomt in een Super Mario game. Denk aan alle soorten vijanden, blokjes, bomen, wolkjes, buizen en nog veel meer. Ik vind het briljant dat ze met deze game de spelers zelf levels laten bouwen. Je kind kan dus voor jou een level bouwen die jij vervolgens mag spelen, of andersom. Laat je bouwskills maar eens zien aan je zoon of dochter!

FIFA

Ik vind het heerlijk om mijn man met de jongens FIFA te zien spelen. Ze gaan er helemaal in op! Teams uitkiezen, spelers kopen en verkopen en natuurlijk de shirtjes kiezen. En tijdens het spelen gaat het helemaal los: “Paasje! Hier, voorzetten!!” en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op de Switch kun je gezellig met de hele familie een potje voetbal spelen, dus veel plezier!

Mario Kart, Mario Party en Mario Tennis Aces

Deze drie spellen zet ik even bij elkaar omdat ze alle drie natuurlijk op Mario gebaseerd zijn én het leuke spellen zijn om met de hele familie te spelen. Mijn grote favoriet is toch wel Mario Kart 8 Deluxe, waarbij je met elkaar of tegen elkaar gaat racen. Je kunt verschillende moeilijkheidsgraden instellen en daarbij kun je per persoon instellen of ‘de computer’ jou mag helpen bij bijvoorbeeld het maken van bochten.
In Super Mario Party ga je samen door een groot verhaal heen. Tijdens dit verhaal ga je allerlei minigames spelen tegen elkaar. Leuk en spannend!
In Mario Tennis Aces ga je met of tegen elkaar tennissen. Je hoeft dit niet met grootste bewegingen te doen zoals je wellicht gewend bent van de Nintendo Wii. Maar…dat mag natuurlijk wel!

Just Dance

Ik vind dit toch ook wel echt een heerlijke familie game. Met de hele familie voor de televisie en dansen maar! Als je met vier man staat is het natuurlijk wel handig als je de ruimte hebt, want de dansjes zijn behoorlijk uitdagend en de kans dat je een keer tegen elkaar aan botst is wel aanwezig. Samen dans je alle stapjes en diegene die de stapjes het beste uitvoert, wint het meeste punten.
Ik vind het hilarisch én het is ook nog eens goed voor het verbranden van calorieën (deze kun je trouwens ter motivatie ook in beeld laten verschijnen :-)) en natuurlijk goed voor de beweging van je kind. Schermtijd in combinatie met beweging: love it!

Splatoon 2

Bij dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk van de level in jouw kleur laat veranderen. Je bestuurt je eigen Inkling (een wezentje dat van gedaante kan wisselen tussen een kind en een inktvis). Als inktvis kun je gemakkelijk door kleine gaatjes en kiertjes heen én je kunt je goed verstoppen in je eigen inkt, zodat de tegenstander je niet ziet. Als kind kun je lekker om je heen schieten met inkt. Je gaat dus zo snel mogelijk de hele level in jouw kleur bedekken. Splatoon 2 kun je in teams spelen of tegen elkaar spelen.

Tot zover dit overzicht van 5 Nintendo Switch Games voor de hele familie.

Met onderstaande afbeelding bewaar je deze 5 Nintendo Switch Games voor de hele familie gemakkelijk op Pinterest.

Nintendo Switch games voor de hele familie zijn er meer dan genoeg! In dit overzicht vind je de vijf leukste Nintendo multiplayer games voor de familie.

- Op digitaalopvoeden.nl wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. -

 2 reacties

  1. […] het niets binnengevlogen op nummer 1. Een goede zet dus van Nintendo om deze mateloos populaire Nintendo game om te zetten naar een app! Waar Fortnite vorig jaar nog op nummer 1 stond, staat deze app inmiddels […]

  2. […] de Playstation 4 en Nintendo Switch hebben hun interesse. Wat ik zelf zo leuk vind is dat er veel Nintendo Switch games voor de hele familie zijn. Zo hebben papa en mama tenminste ook nog een beetje profijt […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.